Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 02.09.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, surówka z surówka z marchwi, jabłek, śmietany, jogurtu naturalnego, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, filetem drobiowym z Bobrownik, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem
świeżym, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 03.09.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 04.09.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, kiełbasą żywiecką podsuszaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, selerem, cebulą, kasza gryczana, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.

CZWARTEK 05.09.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli ze szczypiorkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Arbuz, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Ryż brązowy z musem truskawkowym ze śmietaną i jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 06.09.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem, jabłko.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.