Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 09.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną. Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, selerem, cebulą, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże) ,gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem, jabłko.

WTOREK 10.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną. Łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno-żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie (gluten),koktajl truskawkowy.

ŚRODA 11.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką sopocką, rzodkiewka, szczypiorkiem, ogórkiem, świeżym, sałatą, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem , cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa szpinakowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką , czosnkiem, zabielana śmietaną . Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką ,cebulką selerem, z kaszą pęczek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z serem żółtym, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.

CZWARTEK 12.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga). Ryż z jabłkami i jogurtem naturalnym, laską wanilii i miodem naturalnym. Kompot z owocami.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 13.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pieczarkowa z jarzynami (seler), tartym ciastem(jajka) z mąki pszenno-żytnio razowej, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną. Kotleciki z jajek z marchewką gotowaną cebulką, ziemniaki z koperkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, kiwi, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 16.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem i pietruszką zieloną.
Zrazy z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym zagęszczany dynią, selerem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, jabłek, śmietany, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, twarożek waniliowy, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, jabłko.

WTOREK 17.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Jajko na twardo w sosie koperkowym (śmietana), ziemniaki, szpinak zabielany śmietaną. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, jabłko.

ŚRODA 18.12.2024 UROCZYSTY OBIAD WIGILIA
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem,
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną z robionymi uszkami w przedszkolu. Filet z dorsza panierowany (jajka, gluten), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni oraz sałatka ziemniaczana z ogórkiem świeżym, kompot
owocowy.
PODWIECZOREK: Babeczki kruche z masą budyniową i owocami i galaretka , herbata owocowa słodzona miodem naturalnym, kalarepka.

CZWARTEK 19.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, zabielana śmietaną. Makaron z serem i jogurtem naturalnym, laską wanilii i miodem naturalnym. Kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 20.12.2024
ŚNIADANIE 1: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD : Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z brązowym ryżem, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną. Gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, surówka z ogórków kiszonych, papryki czerwonej, jabłek, marchewki, cebulki czerwonej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże) ,gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem, jabłko.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.