Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 30.09.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) z ketchupem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem i pietruszką zieloną.
Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie (gluten), koktajl truskawkowy.

WTOREK 01.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z surówka z marchwi, jabłek, śmietany, jogurtu naturalnego, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z chleba pszenno-żytniego z polędwicą sopocką, pieczarkami, serem żółtym, szczypiorkiem, z ketchupem, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym, jabłko.

ŚRODA 02.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, kiełbasą żywiecką podsuszaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Gruszka, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Risotto z filetem z indyka, z sosem pieczarkowym (śmietana), cebulką, papryką, kukurydzą, groszkiem zielonym, kurkumą, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

CZWARTEK 03.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Ryż brązowy z musem malinowym ze śmietaną i jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 04.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki z jajek i cebulki, ziemniaki z koperkiem, szpinak z czosnkiem, zabielany śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada (mleko), jabłko.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 07.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną i jogurtem naturalnym, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, mozzarellą i pomidorem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, jabłko.

WTOREK 08.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z ryżem, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.                                                                                                                                               Placki ziemniaczane (jajko, gluten) w sosie pieczarkowym (śmietana) z cebulką, buraczki zasmażane z chrzanem na ciepło, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, laską wanilii, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym, marchewka.

ŚRODA 09.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Makaron spaghetti z mąki pszenno-żytniej razowej robiony w przedszkolu, z sosem pomidorowym, pieczarkami, polędwicą sopocką, serem żółtym, oregano, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb graham, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, jabłko.

CZWARTEK 11.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem malinowym i jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką wiejską, rzodkiewka, ogórek kiszony, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 12.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z dyni z jarzynami, mleczkiem kokosowym, imbirem, z tartym ciastem.
Jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, gotowana marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane (mleko, drożdże), jabłko, gorąca czekolada Milka (mleko) .

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.