PONIEDZIAŁEK 26.09.2022r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, szczypiorkiem, parówki z szynki
(93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
marchewka.
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną(gluten) z jarzynami (seler), koperkiem, pietruszką zieloną, zabielany
śmietaną, pieczony filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki z koperkiem, surówka z
selera, jabłek, śmietany, z sokiem z cytryny, słodzona miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorem ,kawa zbożowa
(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 27.09.2022r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana z masłem, twarożek z rzodkiewką, śmietaną, szczypiorkiem, papryką czerwoną,
kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
makaron spaghetti z mąki pszenno – żytnio razowej robiony w przedszkolu, z sosem pomidorowym,
pieczarkami, polędwicą sopocką, serem żółtym, oregano, bazylią, kompot owocowy.
PODW: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, granatem, bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona
miodem naturalnym.

ŚRODA 28.09.2022r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, szczypiorkiem, ogórkiem, rzodkiewką, zupa
mleczna z płatkami owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
marchewka.
ŚNIAD II: Arbuz, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, gulasz
z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą pęczak, sałatka z buraczków, jabłek, z
sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODW: Rureczki waflowe, galaretka truskawkowa z bananami, bitą śmietaną, cukrem z prawdziwą wanilią,
bawarka(mleko)z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 29.09.2022r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana z masłem, pastą z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, rzodkiewką, ogórkiem świeżym,
kakao(mleko)z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową
(zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną, naleśniki(jajka, mleko) biszkoptowe z mąki pszenno-żytnio
razowej z białym serem, musem truskawkowym, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową z Bobrownik, szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym,
rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 30.09.2022 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, szczypiorkiem, sałatą, rzodkiewką, zupa mleczna z kaszą
kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa koperkowa z jarzynami (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana
śmietaną, kotleciki(gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka
z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.