Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis
JADŁOSPIS
Poniedziałek 27.10.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa jarzynowa (seler), z makronem „Minionki”, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczony filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka (gluten) z masłem, mozzarellą, pomidorem i roszponką, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym.
Wtorek 28.10.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (100% szynki wieprzowej-Tarczyński) z ketchupem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Banan, woda mineralna.
Obiad: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z ryżem brązowym naturalnym, zieloną pietruszką, zabielana jogurtem naturalnym.
Rumsztyki (jajko) z szynki wieprzowej z cebulką podsmażaną, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami dyni i żurawiną, kompot owocowy.
Podwieczorek: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym posypana migdałami, kakao (mleko) z miodem naturalnym, kalarepka.
Środa 29.10.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką krakowską, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Śliwka, woda mineralna.
Obiad: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), ryżem jaśminowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, buraczki zasmażane, kompot owocowy.
Podwieczorek: Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym, pieczywo chrupkie, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym.
Czwartek 30.10.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z makreli, cebuli, śmietany, z papryką czerwoną, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Kaki, woda mineralna.
Obiad: Kapuśniak z jarzynami (seler) z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z serem białym, miodem naturalnym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, bawarka (mleko) z cynamonem i miodem naturalnym.
Piątek 31.10.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem, pasta z sera białego, ogórek świeży, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Gruszka, woda mineralna.
Obiad: Zupa pieczarkowa z jarzynami (seler), tartym ciastem (jajka) z mąki pszenno-żytnio razowej, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem, banan.
Poniedziałek 03.11.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, sałata rzymska z sosem jogurtowym, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, szczypiorkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, sałatka warzywna z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i kiełkami brokuła, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym.
Wtorek 04.11.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (100% szynki wieprzowej-Tarczyński) z ketchupem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Banan, woda mineralna.
Obiad: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany jogurtem.
Risotto z filetem z indyka, z sosem pieczarkowym (śmietana), cebulką, papryką, kukurydzą, groszkiem zielonym, kurkumą, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka (gluten) z masłem, domowymi powidłami śliwkowymi robionymi w przedszkolu, kakao (mleko) z cynamonem i miodem naturalnym.
Środa 05.11.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z jajek, cebuli, śmietany ze szczypiorkiem, papryka czerwona, ogórek świeży, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym. kalarepka.
Śniadanie II: Śliwka, woda mineralna.
Obiad: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, selerem, cebulką, z kaszą pęczak, buraczki zasmażane, kompot owocowy.
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, „Minionki w krainie owoców” (sałatka owocowa ze świeżych owoców: banan, jabłko, gruszka, śliwka), kakao (mleko) z cynamonem i miodem naturalnym.
Czwartek 06.11.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem, pasta z sera białego, ogórek świeży, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Kaki, woda mineralna.
Obiad: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, zabielana śmietaną.
Ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i sosem jogurtowo-waniliowym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, bawarka (mleko) z cynamonem i miodem naturalnym.
Piątek 07.11.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką krakowską, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Gruszka, woda mineralna.
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana jogurtem.
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
Podwieczorek: Koktajl borówkowy z jogurtem naturalnym, wafelek ryżowy, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym.
W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.