PONIEDZIAŁEK 13.01.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93%
szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona
miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa zjarzynami (seler) z ryżem naturalnym, brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
filet z indyka panierowany (gluten, jajka), ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, jabłek, śmietany, z
sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODW: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem
naturalnym.

WTOREK 14.01.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek z rzodkiewką, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem, papryka
czerwona, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Koktajl malinowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną, łazanki
(jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno- żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i
białą, cebulką, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytniz masłem, pomidorem, cebulką, szczypiorek, bawarka (mleko)z cynamonem, słodzona
miodem naturalnym.

ŚRODA 15.01.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą,
zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
kalarepka.
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną,
gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, buraczki z chrzanem na
ciepło, kompot owocowy.
PODW: Zapiekanki z chleba pszenno-żytniego z polędwicą sopocką, pieczarkami, serem żółtym, szczypiorkiem,
ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 16.01.2020 r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa (gluten)
z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką
wołową (zmiksowana pręga), kluseczki leniwe z serem białym, masełkiem, cynamonem, z miodem
naturalnym, surówka z marchwi, pomarańczy, z sokiem z cytryny, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową z Bobrownik z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 17.01.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z
cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z ryżem brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze
śmietaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym,
kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.