PONIEDZIAŁEK 12.04.2021r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki
wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), ryżem brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną pieczone
kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wołowe (z fileta z indyka i udźca wołowego) z czosnkiem,
cebulką, ziemniaki, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, prażonymi
pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, pomidorem, szczypiorkiem, cebulką, bawarka (mleko) słodzona miodem
naturalnym.

WTOREK 13.04.2021r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, papryką
czerwoną, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler) z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą pęczak, surówka z kapusty
pekińskiej, papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, z oliwą z oliwek, kompot owocowy.
PODW: Weka (gluten)z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem
naturalnym.

ŚRODA 14.04.2021 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, zupa mleczna kaszą
kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana
śmietaną, filet z indyka panierowany (gluten, jajka), ziemniaki, szpinak z czosnkiem, zabielany śmietaną,
kompot owocowy.
PODW: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem
naturalnym.

CZWARTEK 15.04.2021 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, kawa
zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową
(zmiksowaną pręgą), ryż z musem malinowym, śmietaną, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką z Bobrownik, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa
słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 16.04.2021 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, zupa mleczna z płatkami
owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami(seler) z ryżem naturalnym, brązowym, zieloną pietruszką, zabielana
śmietaną, kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki, surówka z kiszonej
kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.