Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 11.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczony filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy (gluten) z masłem, pomidorem, szczypiorkiem, cebulką, bawarka (mleko) słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 12.03.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewka, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kluski śląskie (jajko) nadziewane mięsem wieprzowym z szynki, z cebulką, sałatka z czerwonej kapusty, cebuli, jabłek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bagietka ziarnista (gluten) z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 13.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Mandarynka, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną.
Gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym, jabłko.

CZWARTEK 14.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb czarnoleski z masłem, pastą z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Kluseczki leniwe z serem białym, masełkiem, cynamonem, z miodem naturalnym, surówka z marchwi, pomarańczy, z sokiem z cytryny, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb gruboziarnisty z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 15.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, z oliwą z oliwek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 18.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb orkiszowy z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Mandarynka, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną.
Kotlet schabowy panierowany (gluten, jajka), ziemniaki z koperkiem, kapusta biała i kiszona gotowana z pomidorami, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, surówka z marchwi, jabłek, pomarańczy z sokiem z cytryny, z prażonymi pestkami dyni, bawarka (mleko) słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 19.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną.
Łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno- żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 20.03.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana z masłem, twarożek z rzodkiewką, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, ogórkiem zielony, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, buraczki zasmażane, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie razowe z masłem, koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.

CZWARTEK 21.03.2024
ŚNIADANIE I: Chleb czarnoleski z masłem, serem żółtym, papryką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z serem białym, miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb gruboziarnisty z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 22.03.2024
ŚNIADANIE I: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Melon, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), ryżem brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki z jajek i cebulki, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, z oliwą z oliwek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.