Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 27.11.2023
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną(gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną.
Pieczony filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 28.11.2023
ŚNIADANIE 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaską żywiecką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Rumsztyki (jajko) z szynki wieprzowej z cebulką podsmażaną, ziemniaki z koperkiem, buraczki zasmażane z chrzanem na ciepło, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb czarnoleski z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym, figą świeżą, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

ŚRODA 29.11.2023
ŚNIADANIE 1: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pasta z makreli, sera białego, cebuli, śmietany ze szczypiorkiem, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Fontanna czekoladowa (czekolada mleczna i biała) z owocami (ananas, banan, melon), rurki waflowe, pianki, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką, selerem, z kaszą pęczak (gluten), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pizza z ciasta drożdżowego robionego w przedszkolu (mąka pszenno- żytnio razowa, mleko, drożdże, jajka), z ketchupem, filetem drobiowym z Bobrownik, serem żółtym, oregano, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 30.11.2023
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Kluseczki leniwe z serem białym, masełkiem, cynamonem, z miodem naturalnym, surówka z marchwi, pomarańczy, z sokiem z cytryny, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, papryką, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 01.12.2023
ŚNIADANIE 1: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, papryką, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa grochowa z jarzynami (seler), tartym ciastem (jajka) z mąki pszenno-żytnio razowej, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, z oliwą z oliwek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 04.12.2023
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotlet schabowy panierowany (gluten, jajka), ziemniaki z koperkiem, kapusta biała i kiszona gotowana z pomidorami, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” (sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, ananasów, bananów, kiwi, granatu), bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 05.12.2023
ŚNIADANIE 1: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pasta z makreli, sera białego, cebuli, śmietany ze szczypiorkiem, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Rosół(seler) wołowy z grysikiem (gluten), zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z chleba pszenno-żytniego z polędwicą sopocką, pieczarkami, serem żółtym, szczypiorkiem, ketchup, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 06.12.2023
ŚNIADANIE 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaską krakowską, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Makaron spaghetti z mąki pszenno– żytnio razowej robiony w przedszkolu, z sosem pomidorowym, pieczarkami, polędwicą sopocką, serem żółtym, oregano, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, kakao (mleko) z cynamonem słodzone miodem naturalnym.

CZWARTEK 07.12.2023
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożkiem z papryką czerwoną, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Mandarynka, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem malinowym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, papryką, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 08.12.2023
ŚNIADANIE 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa koperkowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Jajko gotowane na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten)z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.