Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023 r.
ŚNIADANIE I : Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD : Zupa jarzynowa (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki, kapusta biała i kiszona gotowana z koperkiem, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK : Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z wędliny, sera białego, śmietany, ze szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 31.01.2023 r.
ŚNIADANIE I : Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli ze szczypiorkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II : Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD : Zupa krem z groszku zielonego z jarzynami, ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Zrazy z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym zagęszczanym dynią, selerem, cebulą, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 01.02.2023 r.
ŚNIADANIE I : Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II : Ananas, woda mineralna.
OBIAD : Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą pęczak, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK : Chleb pszenno-żytni z masłem, pomidorem, cebulką, szczypiorek, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 02.02.2023 r.
ŚNIADANIE I : Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożkiem z papryką czerwoną, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II : Banan, woda mineralna.
OBIAD : Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z serem białym, miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK : Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową Wiejską , ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 03.02.2023 r.
ŚNIADANIE I : Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II : Jabłko, woda mineralna.
OBIAD : Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
PODWIECZOREK : Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.