Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023 r.
ŚNIADANIE I : Chleb pszenno-żytni z masłem , ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD : Krupnik z kaszą jęczmienną(gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną.
Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb gruboziarnisty z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 30.05.2023 r.
ŚNIADANIE I : Chleb pszenno-żytni z masłem , polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, zabielana śmietaną.
Makaron spaghetti z mąki pszenno – żytnio razowej robiony w przedszkolu, z sosem pomidorowym, pieczarkami, polędwicą sopocką, serem żółtym, oregano, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, koktajl bananowy z jogurtem naturalnym, jabłko.

ŚRODA 31.05.2023 r.
ŚNIADANIE I : Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli ze szczypiorkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II : Ananas, woda mineralna.
OBIAD : Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

CZWARTEK 01.06.2023 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II : Banan, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Naleśniki (jajka, mleko) biszkoptowe z mąki pszenno-żytnio razowej z białym serem, musem malinowym, kiwi, kompot owocowy.
PODWIECZOREK : Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową Wiejską , ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 02.06.2023 r.
ŚNIADANIE 1: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Melon, woda mineralna.
OBIAD : Zupa jarzynowa (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, zabielana śmietaną.
Risotto z filetem z indyka, sosem pieczarkowym (śmietana), cebulką, papryką, kukurydzą, groszkiem zielonym, kurkumą, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, truskawkami, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.