Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 08.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotlet schabowy panierowany (gluten, jajka), ziemniaki, kapusta zasmażana z koperkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

WTOREK 09.04.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Koktajl malinowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bagietka (gluten) z masłem, mozzarellą , pomidorem, bazylią, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 10.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb orkiszowy z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Zapiekanki z chleba pszenno-żytniego z polędwicą sopocką, pieczarkami, serem żółtym, szczypiorkiem, ketchupem, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 11.04.2024
ŚNIADANIE I: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem truskawkowym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 12.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Mandarynka, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 15.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 16.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb orkiszowy z masłem, kiełbaską żywiecką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną.
Łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno- żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie z masłem, koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.

ŚRODA 17.04.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną.
Strogonow z mięsa wołowego (polędwica wołowa) z papryką, marchewką, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, jabłek, śmietany, rodzynek, z sokiem z cytryny, słodzona miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bagietka ziarnista (gluten) z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

CZWARTEK 18.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Melon, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką, selerem, z kaszą pęczak, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

PIĄTEK 19.04.2024
Wycieczka do ZOO
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.
ŚNIADANIE II: Hamburgery z szynki wieprzowej z ketchupem, jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą).
Ryż naturalny brązowy z musem truskawkowym, śmietany, kompot owocowy.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.