Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 14.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną.
Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, selerem, cebulą, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną i jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie, koktajl truskawkowy.

WTOREK 15.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko), słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną.
Łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno-żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, sałatka z marchwi i pomarańczy, bawarka (mleko), słodzona miodem naturalnym

ŚRODA 16.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, polędwicą sopocką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem i pomidorem, kawa (gluten) z mlekiem, słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 17.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Gruszka, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Ryż brązowy z musem jabłkowym ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką wiejską, rzodkiewka, ogórek kiszony, kakao z mlekiem, słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 18.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kopytka domowe w sosie warzywnym (papryka, cebula, brokuł, fasolka), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada (mleko), jabłko.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 21.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem i pietruszką zieloną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 22.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką, selerem, z kaszą gryczaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane (mleko, drożdże), jabłko, gorąca czekolada Milka (mleko).

ŚRODA 23.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa szpinakowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielana śmietaną.
Pieczony filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki z koperkiem, gotowana marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.

CZWARTEK 24.10.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Gruszka, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem malinowym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką wiejską, rzodkiewka, ogórek kiszony, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 25.10.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, mozzarellą i pomidorem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, jabłko.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.