PONIEDZIAŁEK 16.05.2022r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, szczypiorkiem, parówki z szynki
(93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
marchewka
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką,
selerem, z kaszą pęczak, kompot owocowy.
PODW: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” (sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, ananasów,
bananów, jabłek, kiwi) bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 17.05.2022r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, pasta z sera wędzonego, pomarańczy, kawa zbożowa(gluten) z
cynamonem, mlekiem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z
czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem,
śmietaną, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, filetem z Bobrownik, szczypiorkiem, pomidorem, rzodkiewką, kawa
zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 18.05.2022r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką tradycyjną, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą,
herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką
wołową (zmiksowana pręga), makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z serem białym,
miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODW: Zapiekanki z chleba pszenno-żytniego z polędwicą sopocką, pieczarkami, serem żółtym, ketchupem,
szczypiorkiem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym.

CZWARTEK 19.05.2022r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z awokado, jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, ze
szczypiorkiem, pomidorem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, filet z
indyka panierowany (gluten, jajka), ziemniaki z koperkiem, mizeria ze świeżych ogórków, ze śmietaną,
koperkiem, sokiem z cytryny, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką z Bobrownik, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa
słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 20.05.2022 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa
mleczna z płatkami owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
marchewka.
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pieczarkowa z jarzynami (seler), tartym ciastem(jajka) z mąki pszenno-żytnio razowej, zieloną
pietruszką, zabielana śmietaną ,kotleciki(gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki
z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, kompot owocowy.
PODW: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.