Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis
JADŁOSPIS
Poniedziałek 14.04.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej-Sokołów) z ketchupem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną z jarzynami, (seler) z koperkiem, pietruszką zieloną, zabielany śmietaną.
Kotlet schabowy panierowany (gluten, jajka), ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka, serek waniliowy, kakao (mleko) z miodem naturalnym.
Wtorek 15.04.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką wiejską, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, sałatą, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Banan, woda mineralna.
Obiad: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną.
Risotto z filetem z indyka, z sosem pieczarkowym (śmietana), cebulką, papryką, kukurydzą, groszkiem zielonym, kurkumą, kompot owocowy.
Podwieczorek: Zapiekanki z chleba pszenno-żytniego z serem żółtym, szczypiorkiem, kawa zbożowa (mleko) z miodem naturalnym.
Środa 16.04.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko) słodzone miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Kiwi, woda mineralna.
Obiad: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, jabłek, śmietany, z sokiem z cytryny, kompot owocowy.
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym, pieczywo chrupkie, kakao (mleko) z miodem naturalnym.
Czwartek 17.04.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Gruszka, woda mineralna.
Obiad: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga), ryż z musem truskawkowym, śmietaną, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem (gluten) szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym.
Piątek 18.04.2025
Śniadanie I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, sałatą, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Podwieczorek: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), kakao (mleko) z miodem naturalnym.
Poniedziałek Wielkanocny
Przedszkole nieczynne
Wtorek 22.04.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej-Sokołów) z ketchupem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką, selerem, z ryżem brązowym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym.
Środa 23.04.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem, sałatą, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym, woda mineralna.
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, z kaszą gryczaną, buraczki zasmażane, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), kakao (mleko) z miodem naturalnym.
Czwartek 24.04.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi. Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, sałatą, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Kiwi, woda mineralna.
Obiad: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś” wkładką wołową (zmiksowana pręga), zabielana śmietaną.
Racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem malinowym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem (gluten) szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym.
Piątek 25.04.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Banan, woda mineralna.
Obiad: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Filet z dorsza panierowany (jajka, gluten), ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka (gluten) z masłem i kiwi, kakao (mleko) z miodem naturalnym.
W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.