Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 02.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), ryżem, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Rumsztyki (jajko) z szynki wieprzowej z cebulką podsmażaną, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
WTOREK 03.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), z makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Placki ziemniaczane (jajko, gluten) w sosie pieczarkowym (śmietana) z cebulką, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚRODA 04.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym , kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” – sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, bananów, jabłek, kiwi, bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.
CZWARTEK 05.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną. Ryż brązowy z musem truskawkowym z jogurtem, kompot
owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.
PIĄTEK 06.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek paprykowy ze śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, szpinak z czosnkiem, zabielany śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), kakao.
W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.
PONIEDZIAŁEK 09.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną. Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, selerem, cebulą, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże) ,gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem, jabłko.
WTOREK 10.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną. Łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno-żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie (gluten),koktajl truskawkowy.
ŚRODA 11.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką sopocką, rzodkiewka, szczypiorkiem, ogórkiem, świeżym, sałatą, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem , cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa szpinakowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką , czosnkiem, zabielana śmietaną . Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką ,cebulką selerem, z kaszą pęczek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z serem żółtym, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
CZWARTEK 12.12.2024
ŚNIADANIE I: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga). Ryż z jabłkami i jogurtem naturalnym, laską wanilii i miodem naturalnym. Kompot z owocami.
PODWIECZOREK: Chleb graham z masłem, szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.
PIĄTEK 13.12.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pieczarkowa z jarzynami (seler), tartym ciastem(jajka) z mąki pszenno-żytnio razowej, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną. Kotleciki z jajek z marchewką gotowaną cebulką, ziemniaki z koperkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem, kiwi, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.
W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.