Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis
JADŁOSPIS
Poniedziałek 23.06.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, serem żółtym, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka (gluten) z masłem, twarożek waniliowy, kakao (mleko) z miodem naturalnym, marchewka.
Wtorek 24.06.2025
Śniadanie I: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką krakowską, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym, woda mineralna.
Obiad: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną.
Łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszennej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
Podwieczorek: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym, jabłko.
Środa 25.06.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem, pasta z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Banan, woda mineralna.
Obiad: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką. Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, marchewki, jabłka, ze śmietaną, prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
Podwieczorek: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), kakao (mleko) z miodem naturalnym, jabłko.
Czwartek 26.06.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Arbuz, woda mineralna.
Obiad: Kapuśniak z jarzynami (seler), ziemniakami, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga), makaron domowy (jajko) z mąki pszenno-żytnio-razowej z musem truskawkowym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, z miodem naturalnym.
Piątek 27.06.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista z masłem, twarożek paprykowy, ogórek świeży, szczypiorek, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Mandarynka, woda mineralna.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), koperkiem, pietruszką zieloną.
Jajko w sosie koperkowym, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem i miodem, kakao (mleko) z miodem naturalnym, banan.
Poniedziałek 30.06.2025
Śniadanie I:Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z sera białego, ogórek świeży, papryka czerwona, szczypiorek, kawa zbożowa (gluten, mleko) z miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Ryż z musem jogurtowo-truskawkowym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kakao (mleko) z miodem naturalnym.
PRZERWA WAKACYJNA
W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.