Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 29.04.2024
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten), jarzynami (seler), koperkiem, pietruszką zieloną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb gruboziarnisty z masłem, filetem drobiowym z Bobrownik, rzodkiewką, papryką, szczypiorkiem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 30.04.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewką, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, selerem, cebulą, z kaszą gryczaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Pieczywo chrupkie z masłem, koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.

ŚRODA 01.05.2024 r.
Przedszkole nieczynne

CZWARTEK 2.05.2024
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem, sałatą, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga).
Ryż brązowy z musem truskawkowym ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, polędwicą sopocką, papryką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem, herbata owocowa.

PIĄTEK 03.05.2017 r.
Przedszkole nieczynne

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 06.05.2024
ŚNIADANIE I: Chleb gruboziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotlet schabowy panierowany (gluten, jajka), ziemniaki, kapusta zasmażana z koperkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” – sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, ananasów, bananów, jabłek, kiwi, granatu, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 07.05.2024
ŚNIADANIE I: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, papryką, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Makaron spaghetti z mąki pszenno – żytnio razowej robiony w przedszkolu, z sosem pomidorowym, pieczarkami, polędwicą sopocką, serem żółtym, oregano, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

ŚRODA 08.05.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Zrazy z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym zagęszczanym dynią, selerem, cebulą, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bagietka (gluten) z masłem, mozzarellą , pomidorem, bazylią, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

CZWARTEK 09.05.2024
ŚNIADANIE I: Chleb czarnoleski z masłem, serem żółtym, papryką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Ryż brązowy zapiekany z jabłkami, cynamonem, z jogurtem naturalnym z laską wanilii, dosładzany miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 10.05.2024
ŚNIADANIE I: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, papryką czerwoną, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), z ziemniakami, szpinak z czosnkiem, zabielany śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.