Jadłospis

Jadłospis2018-11-12T16:56:05+00:00

PONIEDZIAŁEK 12.11.2018 r.

 

 

Przedszkole nieczynne

 

 

 

WTOREK 13.11.2018 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni z masłem, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.

ŚNIAD II:       Koktajl bananowy z jogurtem naturalnym.

OBIAD:           Zupa ogórkowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, pieczony filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki, surówka z marchwi, jabłek, śmietany, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.

PODW:           Ryż brązowy zapiekany z jabłkami, cynamonem, z jogurtem naturalnym z laską wanilii, dosładzany miodem naturalnym, bawarka (mleko) słodzona miodem naturalnym.

 

ŚRODA 14.11.2018 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, Kalarepka.

ŚNIAD II:       Ananas, woda mineralna.

OBIAD:           Rosół (seler) wołowy z grysikiem (gluten), zieloną pietruszką, mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.

PODW:           Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewka, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

 

CZWARTEK 15.11.2018 r.

ŚNIAD 1:       Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pasta z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.

ŚNIAD II:       Kiwi, woda mineralna.

OBIAD:           Zupa jarzynowa (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną, makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z serem białym, miodem naturalnym, kompot owocowy.

PODW:           Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wieprzowa z Bobrownik z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

 

PIĄTEK 16.11.2018 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.

ŚNIAD II:       Jabłko, woda mineralna.

OBIAD:           Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków kiszonych, papryki czerwonej, jabłek, marchewki, cebulki czerwonej, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.

PODW:           Weka z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

 

 

 

 

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.