PONIEDZIAŁEK 24.02.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki
(93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem,kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem,
słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami(seler) z ryżem naturalnym, brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
zrazy z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym zagęszczanym dynią, selerem, cebulą, ziemniaki z
koperkiem, surówka z selera, jabłek, śmietany, z sokiem z cytryny, słodzona miodem naturalnym, kompot
owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, bawarka(mleko) z
cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 25.02.2020 r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, pasta z makreli, cebuli, śmietany z szczypiorkiem, z papryką
czerwoną, ogórkiem zielonym, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, gulasz z szynki
wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą pęczak, buraczki zasmażane z chrzanem na
ciepło, kompot owocowy.
PODW: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” (sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, ananasów,
bananów, kiwi, granatu), bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 26.02.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą,
zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Mandarynka, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, kluski
śląskie(jajko) nadziewane mięsem wieprzowym z szynki, z cebulką, sałatka z czerwonej kapusty, cebuli,
jabłek, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, pomidorem, cebulką, szczypiorek, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone
miodem naturalnym.

CZWARTEK 27.02.2020 r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, kawa
zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem wielokwiatowym, kalarepka.
ŚNIAD II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową
(zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną, naleśniki(jajka, mleko) biszkoptowe z mąki pszenno-żytnio
razowej z białym serem, musem malinowym, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową z Bobrownik z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 28.02.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, zupa mleczna z płatkami
owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
kotleciki(gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej
kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Ryż brązowy zapiekany z jabłkami, cynamonem, z jogurtem naturalnym z laską wanilii, dosładzany miodem
naturalnym, bawarka(mleko) słodzona miodem naturalnym.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.