PONIEDZIAŁEK 18.01.2021r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki
wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, filet z
indyka panierowany (gluten, jajka) pieczony, ziemniaki, surówka z marchwi, jabłek, śmietany, z sokiem z
cytryny, prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem
naturalnym.

WTOREK 19.01.2021 r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego cebuli, śmietany, z papryką
czerwoną, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana
śmietaną, jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki, szpinak z czosnkiem, zabielany
śmietaną, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym,
kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

ŚRODA 20.01.2021 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, zupa mleczna z
płatkami owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Fontanna czekoladowa (czekolada mleczna i biała) z owocami (ananas, banan, jabłko, winogrona,
mandarynka, kiwi), rureczka waflowa, pianki, biszkopty, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką,
selerem, z kaszą pęczak, kompot owocowy.
PODW: Weka (gluten)z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem
naturalnym.

CZWARTEK 21.01.2021 r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z jajek, jogurtu naturalnego, cebuli z rzodkiewką, ogórkiem
świeżym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową
(zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną, makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z
serem białym, miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową z Bobrownik, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 22.01.2021 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, zupa mleczna z kaszą
kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka
ŚNIAD II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
kotleciki(gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej,
papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, kompot owocowy.
PODW: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.