PONIEDZIAŁEK 29.06.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, sałatą, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z
szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem,kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem,
słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa szpinakowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, gulasz z
szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, surówka z młodej białej kapusty
z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, serem żółtym z ogórkiem świeżym, rzodkiewką,
herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 30.06.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek z papryką czerwoną, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem,
rzodkiewka, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną,
kotleciki(gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej
kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem polędwicą Sopocką z ogórkiem świeżym, rzodkiewką, herbata owocowa
słodzona miodem naturalnym, batonik.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.