PONIEDZIAŁEK 10.06.2019 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni z masłem, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.

ŚNIAD II:       Jabłko, woda mineralna.

OBIAD:           Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, gulasz z szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką, z kaszą gryczaną, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.

PODW:           Chleb pszenno-żytni z masłem, miodem naturalnym, jabłko, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 11.06.2019 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem, twarożek z ogórkiem zielonym, śmietaną ze szczypiorkiem, czosnkiem, rzodkiewka, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.

ŚNIAD II:       Koktajl ze świeżych truskawek z  jogurtem naturalnym.

OBIAD:          Rosół (seler) wołowy z grysikiem (gluten), zieloną pietruszką, mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.

PODW:           Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, szczypiorek, papryka czerwona, ogórek świeży, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

ŚRODA 12.06.2019 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.

ŚNIAD II:       Świeże truskawki, woda mineralna.

OBIAD:           Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną, łazanki (jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno- żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.

PODW:           Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” (sałatka owocowa ze świeżych truskawek, pomarańczy, ananasów, bananów, jabłek, kiwi, granatu), bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

 CZWARTEK 13.06.2019 r.

ŚNIAD 1:       Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek świeży, , kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym,, kalarepka.

ŚNIAD II:       Kiwi, woda mineralna.

OBIAD:           Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga), racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem ze świeżych truskawek, kompot owocowy.

PODW:           Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową z Bobrownik z ogórkiem świeżym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 14.06.2019 r.

ŚNIAD 1:       Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.

ŚNIAD II:      Banan, woda mineralna.

OBIAD:         Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, , mizeria ze świeżych ogórków, ze śmietaną, koperkiem, sokiem z cytryny, kompot owocowy.

PODW:        Weka (gluten) z masłem, świeżymi truskawkami , miodem, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym.

 

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.