PONIEDZIAŁEK 25.10.2021r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki
wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną(gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną, pieczone kotleciki
mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką,
ziemniaki, kapusta zasmażana z koperkiem, kompot owocowy.
PODW: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem
naturalnym.

WTOREK 26.10.2021r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, twarożkiem z pomidorem, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem,
papryką czerwoną, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Rosół(seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką, mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu
(marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, buraczki z
chrzanem na ciepło, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, bawarka(mleko) z
cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 27.10.2021r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, sałatą, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z
cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami(seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, gulasz z
szynki wieprzowej zagęszczany dynią, selerem, cebulką z kaszą pęczak, surówka z kapusty pekińskiej,
papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, kompot owocowy.
PODW: Weka (gluten)z masłem, kiwi, miodem naturalnym, kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem
naturalnym.

CZWARTEK 28.10.2021r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, pastą z makreli, cebuli, śmietany ze szczypiorkiem, papryką
czerwoną, ogórkiem zielonym, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Mandarynka, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką
wołową (zmiksowana pręga), makaron (jajka) domowy z mąki pszenno-żytnio razowej z serem białym,
miodem naturalnym, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką z Bobrownik, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa
słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 29.10.2021 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa
mleczna z płatkami owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
kalarepka.
ŚNIAD II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, jajko na
twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw (fasolka szparagowa,
kalafior, marchewka z groszkiem).
PODW: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.