PONIEDZIAŁEK 28.09.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki
(93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem,kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem,
słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Kiwi, woda mineralna..
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną(gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną, pieczone kotleciki
mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką,
ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, prażonymi
pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, pastą z sera żółtego, wędliny, czosnku, śmietany, szczypiorek, ogórek
świeży, papryka czerwona, , kakao(mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym..

WTOREK 29.09.2020 r.
ŚNIAD 1: Bułka kukurydziana(gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany ze szczypiorkiem,
papryką czerwoną, ogórkiem zielonym, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Koktajl malinowy z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Barszcz czerwony z jarzynami, ziemniakami, zieloną pietruszką, czosnkiem, zabielany śmietaną,
łazanki(jajko) robione w przedszkolu z mąki pszenno- żytnio razowej z mięsem wieprzowym, kapustą
kiszoną i białą, cebulką, kompot owocowy.
PODW: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” (sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, ananasów,
bananów, jabłek, kiwi, granatu), bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 30.09.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą,
zupa mleczna z płatkami owsianymi(gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym,
kalarepka.
ŚNIAD II: Winogrona, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), ryżem brązowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną, pieczony
filet z indyka, panierowany w otrębach (gluten), ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, jabłek,
śmietany, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODW: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, bawarka(mleko) z cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, pomarańcz.

CZWARTEK 01.10.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z awokado, jajek, jogurtu naturalnego, cebuli, szczypiorek,
rzodkiewka, ogórek świeży, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem
naturalnym, marchewka.
ŚNIAD II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką
wołową (zmiksowana pręga),racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem
truskawkowym, kompot owocowy.
PODW: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową z Bobrownik z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata
owocowa słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 02.10.2020 r.
ŚNIAD 1: Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewką, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą,
herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIAD II: Melon, woda mineralna.
OBIAD: Zupa grochowa z jarzynami (seler), tartym ciastem(jajka) z mąki pszenno-żytnio razowej, zieloną
pietruszką, zabielana śmietaną , kotleciki(gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego,
ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, szczypiorkiem, kompot
owocowy.
PODW: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z
załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.