Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 17.06.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler) z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną i jogurtem naturalnym.
Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką, selerem, z kaszą pęczak, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Wafelek ryżowy, sałatka owocowa ze świeżych pomarańczy, ananasów, arbuzów, bananów, jabłek, kiwi, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

WTOREK 18.06.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Koktajl ze świeżych truskawek z jogurtem naturalnym.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Filet z indyka panierowany (gluten, jajka), pieczony, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy (gluten) z masłem, pomidorem i zieloną cebulką, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

ŚRODA 19.06.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, zupa mleczna z kaszą jaglaną, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś”, wkładką wołową (zmiksowaną pręgą), zabielana śmietaną.
Ryż brązowy zapiekany z jabłkami, cynamonem, z jogurtem naturalnym z laską wanilii, dosładzany miodem naturalnym.
PODWIECZOREK: Bułka ziarnista z szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, herbata owocowa słodzona miodem naturalnym.
Kiełbaski z ketchupem i musztardą, grillowane warzywa: bakłażan, cukinia, pieczarka, papryka, ziemniak.

CZWARTEK 20.06.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, twarożkiem z rzodkiewką, śmietaną, szczypiorkiem, czosnkiem, papryką czerwoną, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Arbuz, woda mineralna.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe (z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z cebulką, marchewką, jabłkiem, śmietaną, prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Weka (gluten) z masłem ze świeżymi truskawkami, słodzona miodem naturalnym, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 21.06.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką wieprzową Wiejską, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z jarzynami (seler), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Kotleciki z jajek i cebulki, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidorów, marchewki, czosnku, z oliwą z oliwek, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułeczki maślane (mleko, drożdże), jabłko, gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.

PONIEDZIAŁEK 24.06.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorkiem, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej) – Sokołów z ketchupem, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Kiwi, woda mineralna.
OBIAD: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), z koperkiem, pietruszką zieloną.
Pieczeń rzymska z sosem chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa ze śmietaną i jogurtem naturalnym, rzodkiewką, szczypiorkiem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty, twarożek z jogurtem naturalnym, laską wanilii, miodem naturalnym, kakao (mleko) z cynamonem, słodzone miodem naturalnym, jabłko.

WTOREK 25.06.2024
ŚNIADANIE I: Bułka ziarnista (gluten) z masłem, szynką sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, sałatą, zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten) górskimi, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Jabłko, woda mineralna.
OBIAD: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Placki ziemniaczane (jajko, gluten) w sosie pieczarkowym (śmietana) z cebulką, sałatka z buraczków, jabłek, z sokiem z cytryny, prażonymi pestkami słonecznika, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.

ŚRODA 26.06.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, jajkiem krojonym, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Banan, woda mineralna.
OBIAD: Rosół (seler) wołowy z kaszą kukurydzianą, zieloną pietruszką.
Mięso mielone wołowe z jarzynami z rosołu (marchewka, seler, pietruszka), ziemniaki z koperkiem, sos chrzanowy zabielany śmietaną, surówka z czerwonej kapusty, jabłek, cebuli, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym, laską wanilii, bawarka (mleko) z cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.

CZWARTEK 27.06.2024
ŚNIADANIE I: Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, herbata z cytryną słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
ŚNIADANIE II: Arbuz, woda mineralna.
OBIAD: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, kiełbasą, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną.
Ryż brązowy z musem jabłkowym ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką wiejską, rzodkiewka, ogórek kiszony, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym.

PIĄTEK 28.06.2024
ŚNIADANIE I: Bułka kukurydziana (gluten) z masłem, pastą z makreli, sera białego, cebuli, śmietany, ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, marchewka.
ŚNIADANIE II: Ananas, woda mineralna.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler), z kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana śmietaną.
Jajko na twardo w sosie chrzanowym (śmietana), ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Chałka drożdżowa z masłem, gorąca czekolada Milka (mleko) z kardamonem, jabłko.

W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.