Jesteś tutaj: Strona Główna / Strefa Rodzica / Jadłospis
JADŁOSPIS
Poniedziałek 12.05.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej-Szubryt) z ketchupem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną (gluten) z jarzynami (seler), koperkiem, pietruszką zieloną.
Zrazy z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym zagęszczane marchewką, selerem, cebulą, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy.
Podwieczorek: Wafelek ryżowy, „Minionki w krainie owoców” (sałatka ze świeżych owoców : pomarańcza, melon, ananas, banan, jabłko, arbuz), kakao(mleko) z miodem naturalnym.
Wtorek 13.05.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską sądecką, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Koktajl truskawkowy, woda mineralna.
Obiad: Zupa ogórkowa z jarzynami (seler) z ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką zabielana (śmietaną).
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i buraczkami, kompot owocowy.
Podwieczorek: Kasza jaglana z jogurtem naturalnym z laską wanilii, kakao (mleko) z miodem naturalnym, jabłko.
Środa 14.05.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana z masłem, jajkiem krojonym, sałata, papryka czerwona, kakao (mleko) z miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Gruszka, woda mineralna.
Obiad: Zupa kalafiorowa z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielana (śmietaną).
Makaron spaghetti z mąki pszenno – żytnio razowej robiony w przedszkolu, z sosem pomidorowym, szynką wiejską, serem żółtym, oregano, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka (gluten) z masłem, pomidorem i mozzarellą, kawa zbożowa z (mlekiem) i miodem naturalnym.
Czwartek 15.05.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, sałatą, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Banan, woda mineralna.
Obiad: Kapuśniak z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany śmietaną, z wkładką wołową (zmiksowana pręga), racuszki drożdżowe z mąki pszenno-żytnio razowej z jabłkami, musem malinowym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym.
Piątek 16.05.2025
Śniadanie I: Bułka kukurydziana z masłem, twarożek paprykowy, ze szczypiorkiem, czosnkiem, ogórek kiszony, kakao (mleko) słodzone miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Jabłko, woda mineralna.
Obiad: Zupa grochowa z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką zabielana (śmietaną).
Kotleciki (gluten, jajka) ze świeżego fileta z dorsza atlantyckiego, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, cebulki, marchwi, papryki, z prażonymi pestkami dyni, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa posypana kruszonką z masłem (mleko, drożdże), kakao (mleko) z miodem naturalnym, banan.
Poniedziałek 19.05.2025
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, ogórkiem świeżym, papryką czerwoną, parówki z szynki (93% szynki wieprzowej-Szubryt) z ketchupem, herbata z cytryną i miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Pomarańcza, woda mineralna.
Obiad: Barszcz biały (gluten) z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, zabielany (śmietaną).
Potrawka z fileta z indyka z jarzynami (seler), fasolką szparagową, zagęszczana marchewką, cebulką, selerem, z kaszą pęczak, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem, szynką wiejską, rzodkiewką, szczypiorkiem, sałatą, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym.
Wtorek 20.05.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista z masłem, pasta z sera białego, ogórek świeży, papryka czerwoną, szczypiorek, kawa zbożowa(gluten) z mlekiem, cynamonem, słodzona miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Koktajl truskawkowy, woda mineralna.
Obiad: Zupa pomidorowa z jarzynami (selerem), makaronem ryżowym, zieloną pietruszką, zabielana (śmietaną).
Pieczone kotleciki mielone (jajka, gluten) drobiowo-wieprzowe ( z fileta z indyka i szynki wieprzowej) z czosnkiem, cebulką, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, jabłek, (śmietany), z sokiem z cytryny, kompot owocowy.
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z miodem naturalnym, kakao (mleko) z miodem naturalnym, jabłko.
Środa 21.05.2025
Śniadanie I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (gluten), chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wiejską sądecką, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Gruszka, woda mineralna.
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z jarzynami (seler), z kaszą jaglaną, zieloną pietruszką, zabielana (śmietaną).
Rumsztyki (jajko) z szynki wieprzowej z cebulką podsmażaną, ziemniaki z koperkiem, surówka z (selera), jabłek, (śmietany), z sokiem z cytryny, słodzona miodem naturalnym, kompot owocowy.
Podwieczorek: Bułeczki maślane z masłem (mleko, drożdże), kakao (mleko) z miodem naturalnym, marchewka.
Czwartek 22.05.2025
Śniadanie I: Bułka wieloziarnista z masłem, pasta z makreli, cebuli, (śmietany), z papryką czerwoną, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem, miodem naturalnym, marchewka.
Śniadanie II: Ananas, woda mineralna.
Obiad: Zupa brokułowa z jarzynami (seler), ryżem naturalnym brązowym, zieloną pietruszką, zabielana (śmietaną).
Paprykarz z szynki wieprzowej zagęszczany marchewką, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot owocowy.
Podwieczorek: Weka (gluten) z masłem, twarożek waniliowy, kakao (mleko) z miodem naturalnym, jabłko.
Piątek 23.05.2025 (WYCIECZKA)
Śniadanie I: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasą krakowską, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem i miodem naturalnym, kalarepka.
Śniadanie II: Banan, bułka z serem żółtym, woda mineralna.
Obiad: Zupa Solferino z jarzynami (seler), kostką ziemniaczaną, zieloną pietruszką, fasolą „Jaś” wkładką wołową (zmiksowana pręga), zabielana (śmietaną).
Ryż z musem malinowym, (śmietaną), kompot owocowy.
Podwieczorek: –
W niniejszym jadłospisie wyróżniono substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z załącznikiem II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.